Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 18 November 2011

Kepenatan yang berganda-ganda

Wah super-super penat sejak kebelakangan ni..
Belum sampai sebulan lagi dah rasa nak pengsan je..
kadang-kadang pukul 9 aku dah lepas ke kayangan..haha bapok la awal aku tidonye..
Kalau betul-betul penat,balik keja terus aku tido dulu,malam cikit baru bangun pergi mandi..jangan la tiru tabiat buruk aku ni..tu pun time datang bulan je la..

Aku ingat next year kena cari rumah sewa dah dekat tempat aku kerja ni..memang tak larat tiap-tiap hari nak berulang je..penat giler...lagipun dah start kerja betol2 nanti jangan harap la nak balik awal,lewat sokmo la balik nye...banyak je kerja nanti..sekarang ni boleh la goyang2 kaki cikit..hehe

Aku baru dapat berita gumbira,ada staff dari branch Lipis nak mintak tukar suka sama suka la dengan dia..dia nak tranfer ke jerantut ni,aku nak tranfer ke Lipis..mak abah pun suka la kalau aku dapat kerja kat Lipis semula..dekat dengan diorang..


Aku pun bincang la dengan cik abang aku,sekali dia tak bagi lak..frust menonggeng2 aku ni..kadang-kadang aku kena pergi kerja sorang2,dia ada kerja lain..tu yang aku tak larat nye...kalau pikir memang la lagi elok aku kerja kat sini,cik abang aku pun da kerja kat sini..dah kahwin nanti senang,tak yah pening2 nak mintak tranfer lagi..buat nye masa tu tak boleh nak tranfer,parok la..hahah baru kahwin,duduk asing2 pulak..

Mak aku pun bagi la syarat..hehe adoi...boleh kalau nak kerja kat jerantut tu tapi kena kahwin awal la..aku tanya bila awal tu??heheh mak cakap secepat yang mungkin... siyes ni,mati la aku..pening kepala...sabar mak ea,kitorang tengah gigih cari duit la ini...mintak2 la kami dimurahkan rezeki..amin...

Sunday, 30 October 2011

Farewell party lagi...sob..sob..

Masa untuk menambah kan lemak2 lagi..

Habis diet 2 hari ini...hahah makin gemuk la..

Menu untuk hari ini :

Laksa penang terbaik dari akak.
Puding terbaik dari akak jugak..
Cheese cake terbaik dari aja..


Jom serbu makan..nyam nyam..

cheese cake
Bes nye puding ni..teringat je lagi ni..hehe
Jom makan..
Smile..tak mau sedey2..=)
nyam nyam..akak kat belakang tu yang sponser laksa penang terbaik dari ladang..=)
Kami berempat..
Sekian, terima kasih...
p/s : Hope korang semua berjaya dalam kerjaya masing2..

Farewell party...sedih..sob..sob..

Last day kat office hari ni..

Duk rilek dah hari ni,goyang kaki je..mseti pelik kan aku kerja hari ini..hahaha
jangan pelik la,memang office ni kerja hari wekend,off hari weekday..
So, lama dah tak dating dengan fadli di siang hari..haahah

dating malam je,kesian kan..dia off wekend,aku weekday..sengal betol la..
memang tak serasi kalau bab2 cuti ni..Tunggu next month,tiap2 minggu dating..hahah kena sound dengan mak la cam tu...cop2, melalut pasal cuti lak kan..

Sebenar nye nak cerita pasal sesuatu yang telah berlaku semalam..hahah suspen je bunyi nye..
Semalam AA aku ada datang office,cam bos aku jugak la...bawak kek bagai nak buat farewell party untuk aku..

Layan pic je ea...
Pucat je muka aku,macam orang sakit lak..


Kami berempat..
cover album untuk merchantrade..hehe
My AA..Gooddddddd...=)
kami bertiga...always miss u all...

Selamat maju jaya ida...amin...












Kesengalan terselah..
sopan cikit kan..
1 Malaysia..heheh padahal semua melayu je..



Di tutup dengan pic penyeri party ni..heheh

Sedey je muke=(
Bye!!!

Thursday, 27 October 2011

Bye bye merchantrade..Welcome Agrobank

Last kerja 30hb ni..ahad ni..
Rase sedih sangat2..Kalau kira2 aku dah kerja dekat sini 2 tahun, 2bulan, 11 hari..lama jugak rupe nye..
aku mula2 join dengan company ni 19.08.2009..diorang hantar aku training dekat branch Terengganu..


Ni mase last day kat terengganu..aku jumpe pic ni je,hehehe pic lain ntah hilang ke mana..aku dengan aja nak balik ke lipis mase ni,sorang lagi k.sue staff ganu..baik orang nye..baru ni da kahwin..


Lepas habis traning,aku dihantar bertugas ke branch kuala lipis..hehe skema je ayat kan..Branch sini mula buka 26.10.2009..Banyak kenangan aku kat office ni,pahit, manis,masam,masin..hahaha semua la ada..secukup rase...

Mula2 kerja 3 orang staff je..aku, aja sorang la orang nepal..tak sangka aku berkerja dengan foreigner..heheh

Kembali kan seperti ni semula....nak kecik cam dulu...


Pastu dia tranfer ke branch lain, dapat staff baru 2 orang..


double wanda, aja, kavvy n kuna..

Pastu kavvy tranfer ke HQ n kuna sambung study..dapat staff baru lagi..hehe


aja n anis
Besday celebration...

















Tak caye aku tu..hehe bulat cam bola..


Banyak giler kenangan aku..kalau nak share semua pic kat sini memang tak habis la..hehe
semoga aja n anis cepat2 dapat kerja baru..jangan tunggu lama2..
Bye merchantarde..sayang korang semua..mmmmmuuuuuaaaahhhhh100x...
=(


D.I.Y Bantal Hantaran Part 2

Akhir nye...

Setelah penat lelah,habis tangan aku kena gam panas nie...adoii sakit tangan aku..

Siap sudah....

Sangat berpuas hati..heheh

Takde orang nak puji kan, puji diri sendiri la nampak nye..









ok...bye...=)

Sunday, 23 October 2011

D.I.Y Bantal Hantaran Part 1

Salam semua..

Minggu lepas aku telah merajin kan diri ku ini untuk membuat bantal hantaran dibantu oleh bonda tersayang and adik aku..

Mak aku dah bising2 bile nak start buat nye coz takut tak sempat..aku rilek je,memang suke buat kerja last minute..hahah bile tak jadi mula la nak salah kan orang lain pulak..tu mak aku suruh buat awal2,dia tahu dah perangai anak dia ni..hehehe


bahan2 yang diperlukan :

Papan 12'x12' - free..aku sebenar nye nak cari papan alas kek tapi takde jual kat sini..sadis betol la..hahaha
size ni ikut korang la,aku rase size ni ok dah kot,tak terlalu beso or kecik..kalau beso2 banyak lak kena gubah untuk hantaran nanti..



Span nipis -RM0.80/satu..aku beli 7 keping coz aku nak buat 7 bantal..kat sini dia dah siap potong kecik2,takde yang jual 1meter macam tu..



Kekabu - free..tak tahu berapa banyak kekabu yang aku pakai ni,tapi cikit je..

Kain baldu - 1.5 meter..1meter RM12.Puas aku cari kat lipis ni,takde..haha sengal betol la..terpaksa berhijrah ke bandar lain,cari kain baldu punya pasal..kaler pilihan hati ku takde di sini..

Gam pistol


Cara-cara :

1st ko letak papan atas span..hehe tu pun kena bagi tahu jugak ke??sengal..Kalau macam gambar kat atas ni kan span tu cam besar cikit kan..aku potong cikit kat tepi tu..


Pastu gam kan kiri, kanan, dan bawah..Tinggal kan satu part je untuk masuk kan kekabu nanti..Jangan gam kan semua part pulak..nanti tak lepas pulak kekabu masuk kat dalam tu..heheh


Tadaaaa dah siap..gambar masuk kan kekabu takde pulak..pas masuk kan kekabu tu,gam kan part yang last sekali tadi (part yang tak gam tu)..

Setakat ini je dulu kelas D.I.Y kite..hehe aku dah beli kain baldu tapi hiasan untuk bantal ni belom beli lagi la..hehe tibe2 je blur tak tahu nak hias macam mane..nanti la next month baru nak sambung D.I.Y semula...
harap2 cantik la kan..hahah perasan=)

Friday, 21 October 2011

Akan berhijrah ke tempat lain..insyaallah

Rasa macam tak percaya je lagi ni.

blur...

tadi ada orang call aku..

Dia bagitahu berita gumbira...

alhamdulillah...syukur..rezeki...

Aku akan menjadi warga Agro Bank Cawangan Jerantut mulai 01.11.2011..

Alhamdulillah.....