Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 30 October 2011

Farewell party lagi...sob..sob..

Masa untuk menambah kan lemak2 lagi..

Habis diet 2 hari ini...hahah makin gemuk la..

Menu untuk hari ini :

Laksa penang terbaik dari akak.
Puding terbaik dari akak jugak..
Cheese cake terbaik dari aja..


Jom serbu makan..nyam nyam..

cheese cake
Bes nye puding ni..teringat je lagi ni..hehe
Jom makan..
Smile..tak mau sedey2..=)
nyam nyam..akak kat belakang tu yang sponser laksa penang terbaik dari ladang..=)
Kami berempat..
Sekian, terima kasih...
p/s : Hope korang semua berjaya dalam kerjaya masing2..

Farewell party...sedih..sob..sob..

Last day kat office hari ni..

Duk rilek dah hari ni,goyang kaki je..mseti pelik kan aku kerja hari ini..hahaha
jangan pelik la,memang office ni kerja hari wekend,off hari weekday..
So, lama dah tak dating dengan fadli di siang hari..haahah

dating malam je,kesian kan..dia off wekend,aku weekday..sengal betol la..
memang tak serasi kalau bab2 cuti ni..Tunggu next month,tiap2 minggu dating..hahah kena sound dengan mak la cam tu...cop2, melalut pasal cuti lak kan..

Sebenar nye nak cerita pasal sesuatu yang telah berlaku semalam..hahah suspen je bunyi nye..
Semalam AA aku ada datang office,cam bos aku jugak la...bawak kek bagai nak buat farewell party untuk aku..

Layan pic je ea...
Pucat je muka aku,macam orang sakit lak..


Kami berempat..
cover album untuk merchantrade..hehe
My AA..Gooddddddd...=)
kami bertiga...always miss u all...

Selamat maju jaya ida...amin...












Kesengalan terselah..
sopan cikit kan..
1 Malaysia..heheh padahal semua melayu je..



Di tutup dengan pic penyeri party ni..heheh

Sedey je muke=(
Bye!!!

Thursday, 27 October 2011

Bye bye merchantrade..Welcome Agrobank

Last kerja 30hb ni..ahad ni..
Rase sedih sangat2..Kalau kira2 aku dah kerja dekat sini 2 tahun, 2bulan, 11 hari..lama jugak rupe nye..
aku mula2 join dengan company ni 19.08.2009..diorang hantar aku training dekat branch Terengganu..


Ni mase last day kat terengganu..aku jumpe pic ni je,hehehe pic lain ntah hilang ke mana..aku dengan aja nak balik ke lipis mase ni,sorang lagi k.sue staff ganu..baik orang nye..baru ni da kahwin..


Lepas habis traning,aku dihantar bertugas ke branch kuala lipis..hehe skema je ayat kan..Branch sini mula buka 26.10.2009..Banyak kenangan aku kat office ni,pahit, manis,masam,masin..hahaha semua la ada..secukup rase...

Mula2 kerja 3 orang staff je..aku, aja sorang la orang nepal..tak sangka aku berkerja dengan foreigner..heheh

Kembali kan seperti ni semula....nak kecik cam dulu...


Pastu dia tranfer ke branch lain, dapat staff baru 2 orang..


double wanda, aja, kavvy n kuna..

Pastu kavvy tranfer ke HQ n kuna sambung study..dapat staff baru lagi..hehe


aja n anis
Besday celebration...

















Tak caye aku tu..hehe bulat cam bola..


Banyak giler kenangan aku..kalau nak share semua pic kat sini memang tak habis la..hehe
semoga aja n anis cepat2 dapat kerja baru..jangan tunggu lama2..
Bye merchantarde..sayang korang semua..mmmmmuuuuuaaaahhhhh100x...
=(


D.I.Y Bantal Hantaran Part 2

Akhir nye...

Setelah penat lelah,habis tangan aku kena gam panas nie...adoii sakit tangan aku..

Siap sudah....

Sangat berpuas hati..heheh

Takde orang nak puji kan, puji diri sendiri la nampak nye..









ok...bye...=)

Sunday, 23 October 2011

D.I.Y Bantal Hantaran Part 1

Salam semua..

Minggu lepas aku telah merajin kan diri ku ini untuk membuat bantal hantaran dibantu oleh bonda tersayang and adik aku..

Mak aku dah bising2 bile nak start buat nye coz takut tak sempat..aku rilek je,memang suke buat kerja last minute..hahah bile tak jadi mula la nak salah kan orang lain pulak..tu mak aku suruh buat awal2,dia tahu dah perangai anak dia ni..hehehe


bahan2 yang diperlukan :

Papan 12'x12' - free..aku sebenar nye nak cari papan alas kek tapi takde jual kat sini..sadis betol la..hahaha
size ni ikut korang la,aku rase size ni ok dah kot,tak terlalu beso or kecik..kalau beso2 banyak lak kena gubah untuk hantaran nanti..



Span nipis -RM0.80/satu..aku beli 7 keping coz aku nak buat 7 bantal..kat sini dia dah siap potong kecik2,takde yang jual 1meter macam tu..



Kekabu - free..tak tahu berapa banyak kekabu yang aku pakai ni,tapi cikit je..

Kain baldu - 1.5 meter..1meter RM12.Puas aku cari kat lipis ni,takde..haha sengal betol la..terpaksa berhijrah ke bandar lain,cari kain baldu punya pasal..kaler pilihan hati ku takde di sini..

Gam pistol


Cara-cara :

1st ko letak papan atas span..hehe tu pun kena bagi tahu jugak ke??sengal..Kalau macam gambar kat atas ni kan span tu cam besar cikit kan..aku potong cikit kat tepi tu..


Pastu gam kan kiri, kanan, dan bawah..Tinggal kan satu part je untuk masuk kan kekabu nanti..Jangan gam kan semua part pulak..nanti tak lepas pulak kekabu masuk kat dalam tu..heheh


Tadaaaa dah siap..gambar masuk kan kekabu takde pulak..pas masuk kan kekabu tu,gam kan part yang last sekali tadi (part yang tak gam tu)..

Setakat ini je dulu kelas D.I.Y kite..hehe aku dah beli kain baldu tapi hiasan untuk bantal ni belom beli lagi la..hehe tibe2 je blur tak tahu nak hias macam mane..nanti la next month baru nak sambung D.I.Y semula...
harap2 cantik la kan..hahah perasan=)

Friday, 21 October 2011

Akan berhijrah ke tempat lain..insyaallah

Rasa macam tak percaya je lagi ni.

blur...

tadi ada orang call aku..

Dia bagitahu berita gumbira...

alhamdulillah...syukur..rezeki...

Aku akan menjadi warga Agro Bank Cawangan Jerantut mulai 01.11.2011..

Alhamdulillah.....

Thursday, 13 October 2011

Aku mengalah jugak akhir nye....Lembut jugak hati aku ni..

Semalam Wan mesej aku..nanti malam pinjam cincin tau,senang nak pergi beli cincin nanti..adoiii kan ku sudah bilang mau ikut sekali nanti..tetap tak mau bagi aku ikut jugak...

Discus punye discus akhir nye aku mengalah jugak tapi dengan syarat dia beli cincin tunang je,cincin merisik aku nak beli pilih sendiri nanti..Dia ada alasan tersendiri kenapa dia nak beli tanpa aku di sisi nye..hehe aku harus lah terima keputusan dia..cewah..dalam hati merana la ko sorang2 citu..

Aku ni cukup la sensitif orang nye..aku ciap nangis2 lagi dalam kereta cakap aku nak beli sendiri jugak cincin tu..wuawua ngada je lebih2 nye...aku takut nanti dia beli tapi aku tak berkenan macam mane??cincin tu kan nak pakai selama nye bukan sekejap je..lain la kalau jari dah beso pastu dah tak muat..hahah memang tak boleh buat apa la kan...

Mak Abah aku dah cukup paham dengan perangai aku 1 ni,cikit2 nak nangis je..kalau aku demam kan,aku suke duk dalam bilk je..pastu abah masuk bilik tanye kakak demam ke??hahah aku terus nangis..ntah la,aku memang jenis gitu..kena tinggal bus pun aku boleh nangis...hahah giler..

Hope citarasa kite sama taraf Wan..amin.......

tak sabar nak tunggu malam ni,dia cakap nak tunjuk cincin tunang.tak surprise jugak kan.. kalau betol2 nak surprise tunggu mase majlis bertunang nanti la..hahah sarung2 je cincin, tiba2 je tak muat..nangis lagi la ko nanti..hahah...



bye....

Tuesday, 11 October 2011

Suka Suki Hidop Dia..ngeh3x

Ikut perbualan di bawah ini..hahaha

Wan : Size cincin awak berapa?

Eida : Em,xconfirm la..11 or 13..tak ingat la...nape???

Wan : Nanti pergi kedai emas,cek size berapa ea...saya nak pergi beli cincin...

Eida : Bile nak pergi?

Wan : Minggu depan..Bagitahu je size bape,nanti saya pergi sendiri beli cincin kat Temerloh..kedai member..

Eida : Ala nak ikut sekali..saya nak pilih sendiri..nanti kalau awak pilih, kot2 saya tak berkenan or tak menepati citarasa saya macam mana???sape nak dipersalahkan........

Wan : Saya tahu la nak pilih macam mane..awak jangan risau la..Kalau awak tak berkenan dengan cincin yang saya pilih,maksud nye citarasa kite berbeza..

Eiii mane boleh macam ni..aku ni dah la cerewet cikit,nanti beli cincin tak menepati citarasa aku macam mane?buat perhiasan je la nampak gaye nye...ah,aku tak kire,aku malas bagitahu size jari aku berapa..hahah ..bijak2x..idea yang bernas..Takkan dia nak main beli je size berapa kan..

tapi mase along bertunang hari tu,rilek je along beli sendiri..memang macam tu ke?kaum adam beli sendiri cincin tanpa ditemani oleh seseorang???



aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb..
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccc..
hehe
byeee...

Sunday, 2 October 2011

My Gen2 sakit pinggang..haish..

Semalam my gen2 dilanggar..aahhh tension aku..kesian my gen2 pintu kemek cikit..Kalau la aku tahu siapa yang langgar tu,memang kena la dengan aku..hahah berani sangat la tu...yang aku tahu nangis je nanti..

Aku parking cun2 dah dalam petak parking tu,aku turun pergi masuk Supermarket Aktif sekejap nak beli barang..masuk je aktif,terus cari penimbang,masuk 20sen tapi duk tulis hello je..hampeh betol la,rosak lagi..habis 20sen aku..hahaha

Cari barang yang aku nak beli tu,tak jumpe lak..ei tu pun takde jual ke kat sini..em jom la keluar,balik..Dalam perjalanan nak pergi kereta dengan penuh ayu jelita,haha kereta yang parking belakang aku tu hon banyak kali kat aku..

Ai mamat ni nak mengorat aku ke?hahah motif perasan sangat..bini duduk kat sebelah,tak kan la nak mengorat aku pulak..

Ada orang langgar kereta awak tadi masa dia nak reverse kereta dia tadi..

Yeke?kat mane?mase ni aku dah panas hati,pantang kalau dengar bab2 langgar ini coz pernah dah orang langgar kereta aku ni..haish geram aku..

Kat belakang..tengok la..

Aik takde pun ni,mamat ni nak main2 kan aku agak nye..

Sampai dekat opis,aku check semula..ala kat pintu depan la dia langgar..habis kemek..ei geram nye aku...

Rugi nye tak check betol2 tadi,kalau tak tadi boleh aku tanye dia kereta mane yang sengal sangat langgar kereta aku tu..memang aku suruh dia bawak pergi bengkel la..

emmmmmmmmmmmmmmmm...

Pastu call cik abang kite..

Ingat nak menagdu dekat dia,sekali dia membebel kat aku pulak..

ei lagi la tension,aku ni pantang orang duk pot pet kat aku..

terus takde mood..

Melayang lagi la duit aku ini..tayar kereta dah botak kat depan tu..nasib along cakap takyah tukar lagi,pergi kedai tayar petang semalam suruh dia tukar tayar depan ke belakang dulu,tukar silang..bagi 4 4 botak sekata..hahah

Tahun depan baru tukar 4 4 tayar...

Mintak2 la lepas ini rezeki aku murah...amin...

Nampak tak kemek??eh,tak nampak la,nampak kaki aku je kan..heheh tapi kalau tengok betol2 memang nampak la sangat2..berapa orang dah tegur..wuawua..sayang bangat sama kamu gen2..mmmmmuuuaaahhh