Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 30 September 2011

Start Esok Kena patuhi Menu Diet ni!!!!!!

Breakfast - 1.Telur separuh masak


Adakah menu ni untuk diet?? Haha aku pun tak sure..hasil google aku mengata kan telur mengandungi protein..Yeke?  yela kot,aku lupe,tu la masa sekolah dulu belajar untuk jawab exam je,habis exam,habis la ilmu..jangan tiru amalan tidak sihat ni..Dari hasil kajian aku,cewah...haha menu ni mampu memberi perlindungan serta menjaga kesihatan jantung kita...Yang paling penting, mampu memberi tenaga berpanjangan untuk kamu semua sepanjang hari...Insyaallah aku akan amal kan...

Menu lain untuk breakfast - Biskut Jacob's cicah air milo

Biskut bukan sebarang biskut tau..banyak khasiat nye..nak tahu lebih lanjut,klik kat cni.




Lunch - kellogg's special k + Susu low fat




Dinner pukul 6.30pm - makanan yang ringan2 je,bukan junk food tau..



tomyam

sup

Sekian Terima Kasih..........

Dulu dan Kini..........................

Dulu....





Kini.......










































heheheh












































cari pe tu???



memang takde gambar pun...



tak sanggup nak letak...


Segala gala nye kembang...

Dulu berat aku, 45kg....

Sekarang????

50++

Oh....tidakkkkkkkkkk.....

10kg++ dah naik..

Ok,start esok nak diet..betol2 punye diet..

Doa kan aku kawan2..

wasalam...........

Saturday, 24 September 2011

Keputusan terakhir

Seperti yang aku telah bagitahu korang sume dalam entry ni,mak aku telah me"reject" kesemua aku punye pelamin idaman kalbu..takpe2 sabo je la...mak aku cakap tak cantik la,tak sesuai la,tak comey la n bla bla...

Pastu aku tanye la mak nak pelamin macam mane??Ikut korang la,korang yang nak bertunang...mak mane2 je,ikut je..hahah...sweet la mak aku ni,pening kepala aku dibuat nya..

Mak aku tu macam excited cikit,yela anak dara dia yang sorang ni nak bertunang dah..Aku plan nak buat sendiri bantal hantaran nanti..tu pun mak aku tanye bile nak start nye,tak lame dah ni..mak rilek la,lambat lagi ada 2 bulan lagi ni,sempat la buat bulan depan..

Mak dulu berapa bulan sebelum bertunang dah siap buat bunga untuk bagi orang ramai tau...hehe minggu depan kite pergi beli barang untuk buat bantal hantaran...ok mam besar,next week kite start buat bantal hantaran ok..

Ok dah merepek pasal bantal hantaran,kite sambung berbalik semula ke agenda utama kite..hahah macam dalam meeting pulak kan..Aku pun terus kan usaha meng"google" pelamin2 yang lain..

Ini la hasil nye,hati ku sudah terpaut pada yang 1 ini...

Hope mak aku suke yang ni,balik nanti terus nak tunjuk kat mak..


source : http://mybride.com.my/
Suke sangat dengan pelamin coz kaler putih n merah..merah itu seksi..hahaha putih itu suci...
Tapi aku ada nak modify cikit design kat atas ni..heheh nak tahu apa yang aku modify??? Kena la tunggu hari yang bersejarah tu nanti..

Friday, 23 September 2011

Awak........

Awak EGO..

Awak SELFISH..

Awak KERAS HATI..

Awak TAKDE PERASAAN..

Awak TAK BOLEH DITEGUR..

Awak........

Wednesday, 21 September 2011

Wordless wednesday


Cantik kan kerawang ni,pengantin cantik jugak,hehe..member aku kawen.


Tuesday, 20 September 2011

Strawberry Coklat + jagung bakar!!!!

Gambar2 yang dah basi..hehe Gobek2 folder pic, cuci mate tengok gambar ni jap...lama dah tak makan strawberry cokelat kan2x wahai OTAI sekalian..



Bile kite nak pergi honeymoon kat cameron highlands OTAI2 sekalian??? Kalau aku tanye soklan ni kat member2 aku ni.confirm la aku kena sepak terajang dengan diorang..Sejak aku memegang jawatan CEO kat company  tut ni,hahah tolong la jangan percaye..aku takde time untuk member2 aku ni..sibuk memanjang..Kesian korang kan, lame tak lepak2 dengan korang..Nasib la en.bf aku sekampung je,hehe kalau tak memang kurang kasih sayang la kitorang ni..


Adalah sangat jeles korang dapat lepak kat Shah Alam minggu lepas..takpe2 ku pendam kan je hati ku yang lara ni..wuawua....







Nak makan jagung bakar..best sangat, manis je...Jom la p sane lagi...dekat je kan, tak sampai 2 jam pun..heheh





Sekian..wasalam..windu saat2 begini..

Pelamin tunang idaman kalbu

Insyaallah sebelum hujung tahun ini aku akan bertunang.. Wah cam tak caye je,rase cam muda je lagi..muda sokmo..hahah suke2...So dah kena start dari sekarang prepare ape2 yang patut..Sekarang mak aku dah suruh decide pelamin macam mane yang aku nak..Mak aku ni tak sabar2,nak kate kan tiap2 hari cerita pasal tunang je..aku layan je la,excited bebeno..

Bile nak hantar design pelamin kat mak andam tu? Nak pelamin macam maner? Jangan nak buat pelik2 tau..ko tu suke buat menda lain dari orang ni..hahah sabo je la mak aku ni...

Aku pun tak tahu nak pelamin macam mane..aku tak kisah yang macam mane pun janji sedap mate memandang..tu yang penting..

Pelamin kerang..
Ni mase member aku kat Terengganu bertunang.. Cantik & lain dari lain tapi time nak sarung cincin kat bawah coz pelamin tu macam kecik cikit tak muat untuk sarung cincin..nampak kan bantal kat bawah tu,kat situ la diorang sarung cincin..hehe cantik & unik...Awal2 mak aku dah sound tak  payah mengada2 nak pelamin macam ni, tak sesuai gitu..mak aku adalah sangat cerewet..hahaha


Ini antara pelamin2 yang aku cilok dari en.google :

1st choice...


http://zolmempelaicreative.blogspot.com/


Tapi aku tak nak la pakai kerusi nanti,letak bantal je..sangat tak sesuai sarung cincin atas kerusi,hehehe pandai2 aku je..tapi nampak macam tak sopan je kan..betol kan2x?? Simple je kan,aku suke tang frame kat belakang tu..nampak cute je..cute ke?
Kain kat belakang tu aku nak tukar kaler merah..merah itu menyala & seksi..wow..

2nd choice...



Putih itu suci,sejuk mate aku tengok pelamin ni..hehe

3rd choice...



Suke pelamin ni,boleh letak gambar2 kat belakang tu, ada pulak manik berjurai2 tu..So cuteeeeeeeee...Tapi macam tak sesuai je untuk bertunang,hahah
Aku rase nak simpan pelamin ini untuk akad nikah nanti..mak oiii panjang lagi mase tunggu nak kahwin nanti..

Sila la pilih yang mana 1 cepat cikit cik wanda oi..hahah yang mana 1 pilihan hati ku??
Kena la tunggu mase aku bertunang nanti..Kalau bagitahu sekarang adalah sangat tidak susprise..heheh
Petang esok nak pergi hantar design kat mak andam,dia cakap lambat2 nanti takut barang takde..susah cikit nanti..bek bos,menurut perintah..hehe

Sekian....

Tuesday, 13 September 2011

Mengidam or nafsu makan?????


Keinginan untuk makan menda alah ni..hehe Puding Trifle
Mak tolong buatkan untuk anak dara mu ni...
Kalau mak masak semua sedap,anak mu ni tak pandai2 lagi nak masak nye..
Selalu je kena kutuk dengan adik2 aku,tu yang membuat kan aku malas nak masak...


Takpe2 aku dah salin resepi,next month aku try buat..nape nak tunggu sampai next month??
Buat mase sekarang aku takde mood nak masak..ngeh2x
Nak masak kena ada mood, baru menjadi masakan kite...yela tu padahal malas kan...hahaha


Tunggu kan resepi Puding Trifle dari Chef Wanda next month!!!!!!!

Monday, 12 September 2011

Solat Istikharah

Sebelum aku bertukar status ke bini orang, aku nak buat solat Istikharah dulu..
Yela nak hidup dengan pasangan kite tu bukan nye sekejap je..Kalau boleh nak sehidup semati kan..

Bila di sebut sahaja Solat Istikharah kebanyakan kita hanya fikir ketika hendak memilih jodoh.
Sebenarnya amalan Solat Sunat Istikharah ini skopnya lebih luas,macam ustazah pulak ea..hehehe

Kalau nak beli rumah ke, beli kereta ke, boleh la kite melakukan solat ni...

Waktu yang sesuai untuk melakukan solat Istikharah :

Waktu yang terbaik ialah pada 2/3 malam (iaitu sekitar pukul 2 pagi). Bagaimana pun boleh dilakukan pada bila-bila masa dalam waktu yang di haruskan sembahyang contohnya selepas maghrib.



Niat Solat Istikharah :


Sengaja aku mengerjakan sembahyang istikharah dua rakaat kerana Allah Ta’ala.


Selepas memberi salam baca doa berikut (mulakan dengan bismillah dan selawat dahulu..

Doa Solat Istikharah :





Ya Allah, saya memohonkan pilihan menurut pengetahuanMu dan memohonkan penetapan dengan kesuasaanMu juga saya memohonkan kurniaMu yang besar, sebab sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mengetahui dan saya tidak mengetahui apa-apa. Engkau Maha Mengetahui segala yang ghaib. Ya Allah, jikalau di dalam ilmuMu bahawa urusan saya ini……..baik untukku dalam agamaku, kehidupanku serta akibat urusanku, maka takdirkanlah untukku dan mudahkanlah serta berikanlah berkah kepadaku di dalamnya. Sebaliknya jikala di dalam ilmumu bahawa urusan ini buruk untukku, dalam agamaku, kehidupan serta akibat urusanku, maka jauhkanlah hal itu daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya serta takdirkanlah untukku yang baik-baik saja dimana saja adanya, kemudian puaskanlah hatiku dengan takdirMu itu.”

sumber rujukan : http://ohislam.com/solat-istikharah/

Tuesday, 6 September 2011

Kepoh nya raya bersama OTAI2 rock..rock la sangat..ngeh2x

Misi memboroi kan perut telah berlangsung jam 11 pagi kot bersamaan raya ke-2. Tapi tak ramai otai yang join jalan2 cari makan tahun ni, tak berapa nak meriah sangat tapi tetap best coz ada aku..haha Misi bermula dengan kehadiran Tikah & Arda datang menjemput aku,puteri Lilin..mood budget cun..heheh


Jalan punye jalan, setiap rumah yang kitorang singgah, kitorang akan makan..orang cakap rezeki jangan di tolak. Maka dengan itu,kami melantak la..Pic makanan tak sempat nak snap, terus terkam makanan macam sebulan tak jumpe makanan..


Macam2 kitorang makan,kat rumah aku, mak aku masak nasi impit..harus lah mak aku yang masak,kalau aku masak tak rupe nasi impit nanti..rumah tikah kitorang makan mee goreng,rumah cikgu Intan kitorang makan nasi beriani rasa nye..



aku:wah cikgu masak nasi beriani la..
Arda:ko ni pe la,ni nasi goreng la..
aku:tak kan nasi goreng kot..cikgu2, ini nasi pe?
cikgu:takde rupe nasi beriani ke nasi yang saya masak ni???



Ko arda, dah sentap hati cikgu kite tu..cepat mintak maaf..dah la banyak buat salah ko tu..hehehe
Pastu kitorang teruskan menerjah ke rumah otai nadia pulak..dah jadi gegurl member aku sorang ni,dulo2 beboy..ampun nad..Lunch kat rumah nad..gulai tempoyak wa cakap sama lu..perut kenyang je tapi kitorang hentam saje..

                                    sape yang snap pic ni!!aku tak sempat nak pose maut..hehe


                                         ni baru ok..smile:)

Seterusnya kitorang menuju ke rumah otai arda..masa ni memang tak larat nak makan dah,perut macam nak meletop je..kebaboom.. Makan kueh je penyudah nya..Pastu pergi rumah megalow pulak, yang ini jauh cikit,dalam 45 minit gitu..Ngan2 sampai, perut dah start berbuniy2 girang..hehehe selamat ko perut..


Kitorang di hidang kan dengan bihun sup,memang marvellous..next year tikah request bihun sup lagi..pergh tak boleh nak cakap kemantopan  bihun suo meg ni..Ko letak rempah ratus ape la ni,jangan ko letak tutttt sudah la..heheh..



Pas solat semua, kitorang gerak pergi raub pulak..singgah rumah mizah,kesian mizah tak dapat join kitorang..dia kerja shift siang mase tu..nanti jangan lupe mintak triple gaji kat en.hazmi ea..hehehe


Last sekali kitorang pergi rumah pengantin baru,dapat tengok album kawen dia..ni pic pengantin baru tapi tak berapa nak baru sangat dah la..heheh tatap puas2,opss jangan tenung lame2, nanti marah abg Jamali min..heheh



                                                  3 model tak berapa nak jadi..heheh

Sampai rumah kul 8 lebih..mak ai penat nye,tapi demi otai2 aku sanggup je tak kire penat nye..heheh
luv u all otai2 rock!!!!

                                         kami semua :p






Sekian..tamat lah kepoh raya episod 1 tahun ni..kite bersambung next year pulak...tata titi tutu...

Saturday, 3 September 2011

Salam Lebaran

Selamat hari raya semua..

                                        my lovely family.. :p

Adakah kamu semua raya sakan pada tahun ni.??
Aku biasa-biasa je coz baju raya aku tak meletop tahun ni..hehehe
Aku rasa nak g boom je kedai jahit nyonya tu..ada ke patut baju tu dia g buat baju untuk mak aku..
Dapat la mak aku baju lebih tahun ni,anak dara dia ni jugak yang merana nya..wuawua
Takpe2 aku redha je..hehe

                                        theme buah oren tahun ni..disponsor khas oleh along aku..

Raya tahun ni sangat la penat coz family aku baru je pindah rumah bulan puasa hari tu..
Rumah pun tak sempat nak kemas raya ni..Raya dengan rumah baru tahun ni..
Aku beraya di rumah je,pagi raya baru balik kampung tercinta..chewah..kampung belah mak (kg. keledik)
Petang pulak baru berhijrah beraya di kampun abah pulak..(kg. Kuala Telang)..

                                          kat rumah wan..

Nasib la kampung mak abah aku dekat2 je..pandai diorang kan2...takde la nak berebut2 balik kampung.
Aku nampak nya bakal mengikut jejak my parents,huhu my bf orang lipis jugak..mood gatai ni..



Layan la pic2 kat bawah ni..aku malas dah nak explen..dasar pemalas tahap babon..







Nah ambik pencuci mulut yang manis untuk entry ni..dush2