Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 23 October 2011

D.I.Y Bantal Hantaran Part 1

Salam semua..

Minggu lepas aku telah merajin kan diri ku ini untuk membuat bantal hantaran dibantu oleh bonda tersayang and adik aku..

Mak aku dah bising2 bile nak start buat nye coz takut tak sempat..aku rilek je,memang suke buat kerja last minute..hahah bile tak jadi mula la nak salah kan orang lain pulak..tu mak aku suruh buat awal2,dia tahu dah perangai anak dia ni..hehehe


bahan2 yang diperlukan :

Papan 12'x12' - free..aku sebenar nye nak cari papan alas kek tapi takde jual kat sini..sadis betol la..hahaha
size ni ikut korang la,aku rase size ni ok dah kot,tak terlalu beso or kecik..kalau beso2 banyak lak kena gubah untuk hantaran nanti..



Span nipis -RM0.80/satu..aku beli 7 keping coz aku nak buat 7 bantal..kat sini dia dah siap potong kecik2,takde yang jual 1meter macam tu..



Kekabu - free..tak tahu berapa banyak kekabu yang aku pakai ni,tapi cikit je..

Kain baldu - 1.5 meter..1meter RM12.Puas aku cari kat lipis ni,takde..haha sengal betol la..terpaksa berhijrah ke bandar lain,cari kain baldu punya pasal..kaler pilihan hati ku takde di sini..

Gam pistol


Cara-cara :

1st ko letak papan atas span..hehe tu pun kena bagi tahu jugak ke??sengal..Kalau macam gambar kat atas ni kan span tu cam besar cikit kan..aku potong cikit kat tepi tu..


Pastu gam kan kiri, kanan, dan bawah..Tinggal kan satu part je untuk masuk kan kekabu nanti..Jangan gam kan semua part pulak..nanti tak lepas pulak kekabu masuk kat dalam tu..heheh


Tadaaaa dah siap..gambar masuk kan kekabu takde pulak..pas masuk kan kekabu tu,gam kan part yang last sekali tadi (part yang tak gam tu)..

Setakat ini je dulu kelas D.I.Y kite..hehe aku dah beli kain baldu tapi hiasan untuk bantal ni belom beli lagi la..hehe tibe2 je blur tak tahu nak hias macam mane..nanti la next month baru nak sambung D.I.Y semula...
harap2 cantik la kan..hahah perasan=)

2 comments:

Aja in the house said...

oo..mcm tu ea..nanti boleh ar aku wat..heheh

Double wanda said...

hahah..jom2 wat..senang je..